Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Woontrends & Styling 2019

Een interieur heeft gemiddeld een esthetische levenscyclus van 7 jaar. In die tijd kunnen dingen veranderen die je omstandigheden, smaak, woonwensen en inrichtingbehoeften beïnvloeden. Dan willen we een nieuwe kleur voor op de muren kiezen en eindelijk die afgeleefde bank of fauteuil naar buiten mikken. En wat gaan we dan ons gezellige nestje in slepen? Dé belangrijkste woontrends voor 2019 hebben we voor je op een rijtje gezet. Als het voorjaar zijn intrede doet is het motto ‘OUT with the old, IN with the new’!

Trend 1: Roaring Twenties

We staan aan de vooravond van de Roaring Twenties van deze eeuw. Het era van rokerige sociëteiten, overvloed en mondaine party’s. Denk glamour, kosmopolitisch en levendig. Deze uitbundige stijl prikkelt al je zintuigen. Poederige pasteltinten en velvet stoffen zorgen voor zachtheid terwijl metalen als koper, messing en brons een elegant effect toevoegen. De meubelen zijn rank en staan op pootjes, de stoffen zijn zacht en luchtig en de accessoires pure kunst.

Trend 2: Geometrische patronen

Driehoekige, optische illusie, ovale, ronde en kubistische vormen zijn alom vertegenwoordigt in het speelse geometrische interieur. Mix alle vormen en patronen gerust door elkaar voor een verbluffend stoer effect. Dit geometrische lijnenspel vind je in wandbekleding, prints, vloerkleden, stoffen, servies, (wand)meubelen en verlichting. Maak een statement en kies voor royale afmetingen en grote patronen. Deze spannende, veelzijdige trend is niet voor Sissy’s.

Trend 3: Club Tropicana

We zijn bevangen door junglekoorts en er is geen cure. Tropische planten, staand in potten of hangend in macramé netten, het maakt niet uit als het er maar veel zijn. En royaal van afmeting. We behangen de muren met levensgrote junglepatronen boordevol schitterende vogels en vlinders in rijke, diepe kleuren als groen, roze, rood, blauw en geel. Wees uitbundig met het toevoegen van goud voor een extra luxe vibes in deze natuurlijke omgeving. Creëer je eigen Club Tropicana in jouw private paradijs.

Trend 4: Marmerlicious

Niets geeft zo’n uitgesproken gevoel van luxe, comfort en tijdloosheid als marmer. Deze all-time-favourite natuursteen mixt in zowel landelijk industriële als klassieke én moderne settings en is verkrijgbaar in verschillende kleuren als wit, groen, zwart en terra. Marmer heeft een mooie satijnachtige glans en geeft allure aan je interieur. Is het echte spul je te kostbaar dan heb je ook hele mooie marmer prints voor op de muur of marmeren accessoires om je interieur die luxueuze touch mee te geven.

Trend 5: Round we go

Organische vormen creëren rust in het interieur en laten we daaraan in deze hectische maatschappij nu juist veel behoefte hebben. Ronde vormen zijn vriendelijk en geven ons een gevoel van tijdloosheid. Een cirkel kent immers geen begin en heeft geen eind… Kies voor een mooie ronde eetkamer- of salontafel, een rond kleed, ronde spiegels, ronde bijzettafels, ronde kussens, ronde wandobjecten en ronde poefs en accessoires. Ronde vormen laten zich goed combineren met alle andere woontrends. Round and round we go….

Kleurfestijn

And the winner for 2019 is: Spiced Honey! Volgens Flexa dan. Deze zacht pittige, amberachtige kleur is geïnspireerd op de overvloedige kleurschakeringen in honing. Spiced Honey behoort tot de geel/ oranje kleurfamilie en is vrolijk, energiek en uitnodigend. Door de natuurlijke, lichte toon past deze tint in vrijwel elke interieur en is het een verbindende factor in elk kleurenpalet.

Histor kiest Quiet Clearing als dé trendkleur voor 2019 en ik kan ze geen ongelijk geven. Deze elegante, diepgroene kleur heeft grandeur en levendigheid terwijl het daarnaast zorgt voor rust en balans in je interieur. Quiet Clearing heeft een kalmerend effect en dat kunnen we in deze verhitte maatschappij goed gebruiken. Groen herstelt evenwicht en voedt onze natuurlijke behoeften aan harmonie en natuur.

Beiden kleuren mixen goed in de huidige woontrends en zijn op veel verrassende manieren toe te passen. Schilder je plafond eens mee in dezelfde kleur en ervaar wat dit met de ruimte en je gemoed doet.

Wees Moedig

Thuis is een plek waar je wilt bijkomen, ontspannen, genieten en leven. Kies voor de kleuren, vormen en stijl die op dit moment bij je past en die weergeeft hoe jij je voelt en waar je van houdt. Wees moedig in het maken van je keuzes want juist die beslissingen waar je een beetje bang voor bent hebben een groots en meeslepend positief effect in je interieur. Kom je er zelf niet helemaal uit, schakel dan een professional in die je helpt jouw droominterieur vorm te geven.

 

 

Op commando van Uitgeverij de Jong