Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Vrij zijn

En dan is alles verandert en draag ik het ‘Single Predicaat.’ Huppel ik de ene periode luchtig vol verve, trots en zelfvertrouwen met mijn nieuwe status door het leven, onverwacht breekt dan een moment aan dat ik huilend mijn snuit in mijn kussen druk en denk dat het noooooit meer goed komt. Soms word ik overvallen door uit angst ingegeven gedachten als: ‘Ik blijf de rest van mijn leven alleen want te dik, te oud, te wispelturig, te zweverig, te onafhankelijk, te afhankelijk, te zeker, te onzeker, te kinderlijk, te serieus, alle leuke mannen zijn bezet en niemand kan met mij samenleven.’

Losse flings

Onzin natuurlijk maar heel reëel tijdens zo’n adembenemende ‘panic attack’ waarin ik vol zelfmedelijden opgekruld op de bank zit en alle afleveringen van Vikings bingewatch met de gordijnen dicht.
Ik vermaak me uitstekend met mijn dierbare vriendinnen, lieve familie en spannende losse flings. Ben heel blij met al die fijne mensen om me heen. Ze zijn er voor me door dik en dun en daar ben ik ze stuk voor stuk heel dankbaar voor. Die relaties zijn ware rijkdom. Maar toch, er knaagt iets. Een mens is in mijn beleving gewoon niet gemaakt om alleen door het leven te gaan. Ik in ieder geval niet. Met z’n tweeën is alles leuker, mooier, intenser en lichter. Gedeelde vreugde, dubbele vreugde. Zoiets.

Kirren van plezier

Ik benijd mijn vriendinnen in relaties en huwelijken die al decennia lang stand houden. Thuiskomen en je verhaal kunnen delen terwijl je samen een glas wijn drinkt. Met iemand samenzijn die je door en door kent. Tegen hem aan kruipen met je koude billen, lief en leed delen en samen een gezin runnen. Grappig genoeg benijden zij juist mijn single status. De vrijheid, een eigen plek, de mogelijkheden hebben ten alle tijden ergens op tafel te kunnen gaan dansen. De afstandbediening niet te hoeven delen en de hele kledingkast voor mij alleen. Ze kirren van plezier bij alleen al het idee.

Relatie met mezelf

Verfrissend voor hen is mijn kijk op hun leven en verfrissend voor mij hun kijk op het mijne. Single zijn is wennen voor me. Doet een beroep op mijn aanpassingsvermogen, geduld en vertrouwen. Ik neem deze periode om met mezelf een nieuwe relatie aan te gaan want uiteindelijk neem ik altijd mezelf mee. Ik kan het dus maar beter goed met mij zien te vinden.

Zuivere verbinding

Alles is tijdelijk dus ik geniet van deze fase in mijn leven. Krampachtig zoeken naar Jacob of me met de eerste de beste in een relatie storten is bij voorbaat gedoemd te mislukken. Eerst mijn eigen ‘rotzooi’ opruimen en goed voor mezelf zorgen. Op emotioneel, financieel en relationeel vlak. Vanuit die nieuwe basis kan ik een zuivere verbinding aangaan met ‘die ene’ die ongetwijfeld, geheel onverwacht, knap en vrolijk voor mijn neus zal staan.