Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

De Stiekemerd

Zijn profielfoto spreekt me aan. Donker haar en blauwe ogen, dat vind ik prachtig. Hij heeft een zelfverzekerde houding en draagt een hippe blouse. Enthousiast swipe ik naar rechts. We hebben een match! Hij steekt direct van wal en wil eerlijk zijn. Hij is getrouwd. Auwtsj… Ik weet wat het is om besodemieterd te worden en wil zelf never nooit zo’n loeder zijn. Ik ben zelfs een beetje boos, teleurgesteld, beledigd en geïrriteerd. Maar ook nieuwsgierig.

Fling

Zou ik het wel kunnen? vraag ik me af. Zo’n loeder zijn. Ik zie de foto en vind hem erg leuk. We chatten wat heen en weer. Delen pikante fantasieën. Hij vertelt me de redenen waarom hij bewust zijn vrouw aan het bedriegen is. ‘Zou de spanning en het genot van een korte fling het uiteindelijk waard zijn alles wat je nu hebt te verliezen?’ vraag ik hem. Maar goed, ik ben hier niet om de moraalridder of de zedenpolitie uit te hangen. Flirten is leuk, het geeft ook mij energie.

Zonder permissie

Na 10+ jaren is hij wel benieuwd naar een ander lichaam. Mist hij de spanning van het ontdekken. Helaas kan hij zijn wens om een (tijdelijk) open relatie te hebben niet bespreken met zijn partner. Dat snap ik, komt alleen maar ellende van. Deze escapades zijn iets wat hij zichzelf gunt. Dan maar zonder permissie. Hij heeft het al vaker gedaan. Het is overduidelijk dat meneer wel zin heeft in avontuur. Nieuwsgierig als ik ben naar nieuwe ervaringen nodig ik hem uit voor een drankje op het terras.

Stiekemerd

Dan komt er nog een aap uit zijn mouw. Zijn foto, dat is niet zijn eigen gezicht. Een stiekemerd met een alter ego uit een modeblaadje. Ik vind het stom, grappig, sneu en aandoenlijk tegelijk. Ergens waardeer ik zijn eerlijkheid en besluit toch te gaan ontdekken wat voor type man dit is. Mijn nieuwsgierigheid wint het van mijn afkeer. Eerst vraag ik een foto die wel van hem is. De gelijkenis is er. Hij had een alias bedacht die wel aardig in de buurt kwam.

Hond meegesleept

Hij is al vroeg op de afgesproken plaats gearriveerd laat hij me weten. Als cover, smoes of ondersteuning heeft hij ook zijn hond meegesleept. Ik ga op mijn gemak die kant op. Dan komt hij op me af gelopen. Met een holle bolle labrador, de tong uit de bek. Dat zijn toch die trouwe honden? Ik dacht dat bazen altijd een hond kozen waarmee zij te vereenzelvigen waren. Guess dat die waarheid niet altijd op gaat.
Hij heeft een snelle tred en kijkt schichtig om zich heen. Hij is duidelijk iets stiekem aan het doen. De trouwe labrador wordt mee gesleurd. ‘Dus zo ziet een vreemdganger eruit’, bedenk ik me glimlachend. ‘Een doodgewoon, iets te opgewonden kereltje die zich opgelaten en nerveus gedraagt.’ Hij is heel aardig en we hebben een geanimeerd gesprek. Ik heb wel direct voor mezelf besloten dat van een vervolg wat mij betreft niets zal komen.

Vrijpartij in de natuur

Enerzijds omdat hij getrouwd is. Ik kan het gewoon niet. Ik wil niet zo’n loeder zijn. Als hij zo zijn vrouw bedriegt zal hij uiteindelijk ook mij bedriegen wanneer het nieuwtje er af is. Het is een vicieuze cirkel. Een aard. Anderzijds omdat ik me fysiek niet tot hem aangetrokken voel.
Hij windt er geen doekjes om en zegt me dat hem bevalt wat hij ziet. ‘Ik heb zin in je en wil je graag het bos mee innemen voor een stevige vrijpartij in de natuur.’ Dat is goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik glimlach en hij merkt mijn twijfel op. ‘Anders moet je er nog maar even over nadenken’ zegt hij schoorvoetend.

Wildste fantasieën

Ik hoef er geen seconde langer over na te denken. Ik wil het niet. Ik voel geen enkel verlangen om hem te bespringen. ‘Sorry’ zeg ik. ‘Ik ga weer naar huis en wens je heel veel succes met het vinden van een kandidaat om je wildste fantasieën mee te delen. ‘Ik zou beginnen bij je vrouw’ zeg ik hem. ‘Ontdek haar opnieuw’…