Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Spiegeltje spiegeltje aan de wand..

Ik zie een dolle, vrolijke hond die met alle energie die het in zich heeft enthousiast achter iets aanjaagt en het maar niet te pakken lijkt te krijgen. Het is zijn eigen staart en de hond ben ik. Met mijn neus zit ik veel te dicht op de omstandigheden die ik wens te keren en zie daarom niet de uitweg uit de cirkel.

Mentale APK

Anderen daarentegen zien maar wat goed de gaten in mijn verdediging en duiken er meteen in om hun eigen zin te krijgen. Ik heb een personal coaching traject ingezet om op een goede en constructieve wijze met mezelf geconfronteerd te worden. Ik moet, ik kan en ik wil anders. Een mentale APK. Het eerste gesprek is meteen confronterend en to the point. Ik hou ervan! Juist omdat ik zelf graag om the point heen filosofeer, of juist zoveel verschillende points of view zie dat ik niet weet waar te beginnen.

Oordelen

Wat ik tegen mezelf zeg en hoe ik daarmee over mezelf oordeel is heel erg belangrijk, leer ik. ‘Ik ben een chaoot. Ik ben een vat van tegenstrijdigheden. Ik ben vaag. Ik ben een twijfelkont. Ik ben niet zakelijk. Ik ben niet geschoold genoeg. Ik ben makkelijk over te halen. Ik heb niet genoeg discipline. Ik ben te makkelijk. Ik ben te moeilijk’ en zo kan ik nog wel even doorgaan…

Bewustwording

Huis, werk en mensen om me heen weerspiegelen mijn leven. Zelfs omstandigheden zijn een afspiegeling van eigen overtuigingen en geloof. Wees zorgvuldig in hoe je jezelf benadert. Wie je dichtbij laat komen en van wie je beter afscheid kunt nemen. Omring je met mensen en spullen waar je blij van wordt of trots op bent. Die vertellen wie je bent. Alles draagt bij aan de totale beleving en definitie van en over jezelf. Het is een bewustwordingsproces waar ik helemaal op vertrouw!

What I see in you is a reflection of me..