Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Kunst

Sinds ik een man naast me mocht hebben die net als ik geïnteresseerd is in mooie dingen, kunst, cultuur en het goede leven kwam ik weer in musea en bij exposities. Zo fijn om die verwondering en inspiratie met je partner te kunnen delen! Genieten in je eentje is OKÉ maar gezamenlijke passies maken het leven echt heerlijk.

Dankbaar

Helaas was ons niet meer tijd gegund. Ik ben dankbaar dat hij me opnieuw liet zien hoe het ook mag zijn. Dat hij mijn oude passies en verlangens weer tot leven blies. Ze zaten verborgen diep in mij en hadden eenvoudigweg niet de aandacht gekregen die zij verdienden. Naast het verdriet om hem nu te moeten missen overheerst de dankbaarheid voor de tijd die we samen zo intens hebben mogen doormaken. Met zijn naasten (I found the people who are my kind of crazy!) hebben we de Cultuur Vereeniging opgestart en gaan we periodiek het artistieke pad verkennen.

Bijzonder talent

Zo brachten we onlangs een bezoek aan het gerenoveerde Mauritshuis in onze Hofstad Den Haag, waar al onze oude meesters zijn vertegenwoordigd. Grootheden als Johannes Vermeer, Rembrandt van Rijn, Jan Steen, Frans Hals, Rubens en Brueghel. Hoe getailleerd de meesters uit die 16e en 17e eeuw konden schilderen is verbazingwekkend! Dat heeft een bijzonder talent en een eindeloos geduld gevergd.

Liefde

Ik zie gelukkig een kentering in ons huidige bestaan. We krijgen weer bewondering en aandacht voor vakmanschap en ambacht. Waarderen mooie eigen gemaakte creaties met een verhaal. Zijn een beetje klaar met de hap snap vlugge kicks. Dat doet me goed. Want de echt mooie, lekkere en goede dingen in het leven kosten vaak geduld, aandacht en liefde. Heel veel liefde. Dat is de kunst.