Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Rob Peetoom: Vijf decennia Beauty

Rob Peetoom hét icoon van de (inter)nationale kappersbranche en bovenal geliefde vader, man en mentor vierde zijn jubileum, ‘5 Decennia Beauty’ in industrieel erfgoed SugarCity aan de Kristalpromenade te Halfweg. Een rauwe, karaktervolle en tot de verbeelding sprekende monumentale locatie. De verbinding tussen SugarCity en Rob Peetoom is een complementaire. Naast zijn Academy is onlangs de gloednieuwe Rob Peetoom Factory hier gevestigd. Een industriële studio die verhuurd wordt voor foto- en videoproducties, zakelijke vergaderingen, seminars of modeshows. De overeenkomsten met de persoon Peetoom zijn duidelijk. Iconisch, een goed verhaal, no nonsense en gewoon top.

Jubileum

De gasten worden verwelkomd met champagne, door de luidsprekers schalt ‘you’re so vain’ van Carly Simon en op bigscreens trekken in beeld de highlights uit het enerverende leven van Rob Peetoom voorbij. De dames, goed gekapt, hooggehakt en gehuld in prachtige galajurken worden vergezeld door heren in smoking. Dit mooie, diverse gezelschap is een weergave van de veelzijdigheid en veelomvattendheid van het kappersicoon. De glamour van ‘black tie’ danst met de rauwe puurheid van de locatie.

De jubilaris te spreken te krijgen valt niet mee. Hij wil zijn gasten graag warm onthalen en al handenschuddend en poserend roept hij in het voorbij meanderen door zijn publiek enthousiast dat ‘de sfeer fantastisch is.’

Industrieel erfgoed

SugarCity, het voormalig suikerfabrieksterrein kent een rijke historie. Het in 1645, door architect Pieter Post ontworpen complex is in 1990 uit bedrijf gegaan en 10 jaar later per openbare inschrijving verkocht voor herontwikkeling. Luigi Prins tekende voor deze uitdaging en heeft dit 20.000 m2 grootte monumentaal, industrieel erfgoed, als één van Nederlands grootste evenementenlocaties, tot de top van de branche weten te brengen.

‘De fabriek is met respect voor haar historie een nieuw leven gegeven. Chemische fabrieken zijn verticaal opgebouwd wat veel mogelijkheden biedt voor podia, shows en optredens’, vertelt een bevlogen Prins. ‘SugarCity Events is daarom een verborgen schat en een populaire locatie bij onder andere automotives en fashionshows. Ook ‘The Voice’ is hier opgenomen en we zullen blijven ontwikkelen. Steeds voegen we interessante, nieuwe functies en mogelijkheden toe.’

Spectaculaire shows

In het atrium genieten zo’n 800 gasten aan ronde, stijlvol gedecoreerde tafels van een shared diner verzorgd door Famous Flavours. Als de spotlights een mannequin in Mart Visser Couture vangen die vanuit maar liefst 17 meter donkere hoogte, begeleidt door meeslepende muziek, afdaalt naar de catwalk die dwars door de middenfabriek loopt, is de show officieel geopend.

Humberto Tan en Lieke van Lexmond presenteren deze avond vol fashion en muziek waarvan Rob Peetoom zo zichtbaar geniet. ‘Ik ben nu 74 jaar, 50 jaar in het vak aanwezig en ik heb het altijd leuk gevonden. Als mensen zeggen dat ik 50 jaar hard heb gewerkt haal ik mijn schouders op. Ik hou van wat ik doe, dus ik hoef niet hard te werken.’

Nieuwe CEO

Deze avond van terugblikken en een indrukwekkende carrière vieren gaat ook over de toekomst. Dochter Rochelle Peetoom treedt aan als nieuwe CEO van het kappersimperium en beloofd samen met haar supersquad een badass job te gaan doen.

‘Ik heb nog niet alle antwoorden’, zegt Rochelle ‘en heb veel te leren maar ik ben vooral dankbaar voor deze kans, het vertrouwen dat ik krijg en het feit omgeven te zijn met de meest getalenteerde mensen. Ik geloof in mijn visie, ik ben ‘the right person’ en dit is ‘the right time’.

Als eerbetoon wordt het nieuwe Bookazine gepresenteerd. Nadat verschillende grootheden de cover hebben gesierd is er voor deze gelegenheid maar één supermodel denkbaar. Rob Peetoom zelf straalt op de cover met zijn signature smile.

Topproductie

Deze hele productie is uitgevoerd met door het team van door Rob Peetoom geselecteerde partijen en moest in verband met de show rehearsals in een halve dag worden opgebouwd. Dit vereist een goede organisatie en samenwerking. Bewonderenswaardig hoe zij allen naast hun dagdagelijkse baan deze immense productie hebben weten neer te zetten.

Overal is entertainment, overal is het feest. Zelfs op de toiletten draaien Dragqueen DJ’s de hipste beats. Van modeshows van Mart Visser en Liesbeth Sterkenburg tot een optreden van Naaz en een spetterende afterparty op de eerste etage. Prominenten, medewerkers, familie en relaties hebben genoten van een Out of the box avond, geheel in lijn met de eigengereidheid van de altijd optimistische coiffurekoning: Rob Peetoom.

 

Op commando van High Profile Events voor Rob Peetoom