Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Gepassioneerde hospitality bij #24Carlton Experience Tour

Als je de meest geschikte locatie zoekt voor jouw specifieke evenement dan wil je weten wie er zich in het speelveld begeven. Tijdens de eerste #24Carlton Experience Tour, die met veel enthousiasme georganiseerd is door de Carlton Hotel Collection in nauwe samenwerking met Linda Kerkhoven van Linda op Locatie, is een selecte groep van 26 eventprofessionals 24 uur lang gefêteerd, verrast en uitgedaagd. De rode draad door deze inspirerende locatietour is zien, ruiken, voelen, doen, beleven en proeven. Maak kennis met gepassioneerde, onvervalste hospitality.

Het uitgesproken Carlton President Hotel in Utrecht

De kick off van de tour vindt plaats in het centraal gelegen Carlton President Hotel in Utrecht, Maarssen waar we verzamelen in het stijlvolle restaurant One24. Levendig, fris en uitgesproken zijn de woorden die de sfeer in dit onlangs gerenoveerde hotel typeren. Het speelse design en gewaagde kleurgebruik nodigt uit tot interactie. ‘Delen, verbinden en het gesprek aangaan zijn onze kernwaarden bij Carlton President’, licht Peter Reinders toe, we doen dingen liever anders.’

Dat ondervinden we aan den lijve als Lieselore van Dijkhuizen, onze meereizende dagvoorzitter de #24Carlton aftrapt in de Private Bar. Op ludieke wijze worden we aan elkaar voorgesteld via Verbingo. Een doeltreffende ijsbreker van Anne de Goede, met rake, hilarische en soms intieme vragen en opdrachten, die meteen voor verbinding en een vrolijke open sfeer zorgt.

In één van de Focus zalen krijgen we een stoomcursus ‘Filmen met je Smartphone’ van John en Richard van Rooijen, de broeders van BroerZ. Dit levert de broodnodige input voor de touropdracht die we meekrijgen. Gedurende de 24 uur moeten we en groupe beeldend ons verhaal vertellen. Ik maak deel uit van team Hoodies en onze filmster is Patricia. We kiezen als thema ‘Speels Design’ en gaan meteen los op de verleidelijke Candywall, in de rode Boostruimte en op de schommels in de congreszaal Summit.

Nadat we onze bidon hebben gevuld met smaakwater en de Candywall hebben bestormd gaan we opgetogen de luxe touringcar in richting Haarlem.

Nadat we de Candywall hebben bestormd gaan we opgetogen de luxe touringcar in richting Haarlem

Het Culinaire Carlton Square Hotel in Haarlem

In het Frederikspark, het groene stadshart van Haarlem ontworpen door tuinarchitect Zocher, worden we welkom geheten door het enthousiaste team van Carlton Square met een drankje en hun signature dish: de kleurrijke Bietenburger. De stadsgidsmevrouw vertelt onderhoudend over de historie en de helden van Haarlem. Carlton Square heeft haar eigen helden en door de workshops in de verschillende ruimtes maken we via Levend Monopolie kennis met enkele van hen.

Ons artistieke talent wordt aangesproken in de kunstminnende hotelkamer waar we zelf op doeken met verf en kwast aan de slag gaan en een (soort van) bietenstilleven creëren. In vergaderzaal Zijlweg blinddoek ik mijn tourpartner die mag ruiken aan allerlei smaakmakers en zo moet proeven welke ingrediënten de eigen, met liefde gebrouwen, Zocher bieren hebben. Door één zintuig uit te schakelen gaan de andere extra scherpstellen. In het intieme Zocher’s Bieb shaken we (niet zonder knoeien) onder leiding van de schrandere Pank Overbeek een heerlijke Mojito. Pank heeft cocktailroots in Londen en de eigenzinnigheid om buiten de kaders te mixen. Hierna brengt chef-kok Bastiaan Koenders (uitvinder van de Bietenballen en een hart voor Hollands en puur) in het stijlvolle Bar & Kitchen Zocher onze smaakpapillen in opperste beroering met zijn vernuftig bereidde verse groenten.

Met mijn buikje rond van de culinaire hoogstanden en in mijn hand de felbegeerde signature dressing van Bastiaan stap ik in de bus die koers vervolgt naar ’s Gravenhage.

Het statige Carlton Ambassador hotel in Den Haag

Op het Buitenhof vangt Remco Dörr ons op voor een stadswandeling langs Haagse Highlights als het Binnenhof, het Voorhout en stadspaleizen, naar het Carlton Ambassador in de ambassadewijk. Hij is by far de meest excentrieke, eloquente en bevlogen storyteller die ik heb mogen ontmoeten en de wandeling vol boeiende architectonische achtergrondinformatie, royal geroddel en adellijke achterklap was werkelijk een feestje. Tot grote verrassing fietste onze eigen MP Mark Rutte zwaaiend voorbij net voordat we het statige Ambassador binnen wilde gaan.

In de luxueuze Governor Room discussiëren we aan rijk gedekte ronde tafels over het actuele thema Veiligheid. Na de nodige verheldering, inzicht en openbaring omtrent deze topic ontdekken we de Private Mansion van deze venue. Een uniek concept binnen het karakteristieke Carlton Ambassador met een eigen ingang, vergaderzaal en hotelkamers. Te boeken voor gezelschappen die besloten en solitair de intieme beleving en het comfort van thuis willen ervaren.

Met een hoofd vol inspiratie stappen we in het donker de bus in richting HUP in Mierlo waar we zullen overnachten. Gelegenheid om onderweg in te kakken is er niet want er zijn prijzen te winnen met Bingo! We gooien onze koffer op de kamer en verzamelen in de bar voor een afsluitend hapje en een drankje. Enthousiast praten we na over de dag die bomvol beleving, inspiratie en kennismaking is geweest. Er wordt gelachen, ervaring uitgewisseld en bewondering uitgesproken voordat we één voor één ons comfortabele bedje in glijden.

Het meest speelse HUP hotel in Mierlo

Mocht ik mijn innerlijk kind een beetje uit het oog verloren hebben dan heb ik hier mijn speelse kant onmiddellijk teruggevonden. Alsook mijn competitieve instelling en winnaarsmentaliteit. HUP is één grote interactieve setting en zodra je binnen bent word je gestimuleerd tot actie! Een duik in de ballenbak, roetsjen van de glijbaan en een sprintje naar boven.

Art Director Serge Haelterman van Creneau International neemt ons mee in zijn wereld van concept tot creatie. Via Bomen, Sex en Egoïsme deelt hij het ontstaansproces en de identificering van HUP. Vol inspiratie en energie gaan we de laatste uitdagingen aan met elkaar en vergeten dat we moe zijn. Als je in het sportiefste hotel van Nederland bent ontkom je niet aan de HUP Challenge. Fanatiek strijden we om de beker en slaan met de driver club zo hard mogelijk de golfbal tegen de simulator. We rennen ons rot rond de tafeltennistafel en houden zo lang mogelijk de bal in het spel om vervolgens de voetbal zo hard mogelijk tegen de digitale wand te knallen. Het dagrecord staat op 100 km p/uur en we highfiven erop los. Nadat we ook de midgetgolfbanen getrotseerd hebben en de tegenstander met tafelvoetbal hebben verslagen durven we voorzichtig aan een overwinning te denken.

Improvisatiecomedy

In zaal 3 ploffen we neer in de fauteuils, zitzakken of op de gymkasten en tribunes en laten ons verrassen door Ad Just Bouman van To Adjust, improvisatiecomedy. Op hilarische wijze neemt hij samen met zijn partner in crime alle belevingen van deze bijzondere locatietour op de hak en verwerkt deze anekdotes, highlights en types, on the spot, in een interactie sketch, lied en rap.

In de Cinema bekijken we tot slot onze eigen gemaakte filmpjes die door Broerz vakkundig aan elkaar zijn ge-edit en gaan vol vrolijkheid, ideeën, inspiratie en motivatie de bus in richting Carlton President.

Don’t judge a book by its cover

Opvallend is dat op alle locaties de boeken in de kasten omgedraaid staan. ‘Don’t judge a book by its cover’ stralen ze uit. Carltonsymboliek voor het ‘omdenken’ waar de keten sterk in is en steeds opnieuw mee weet te verrassen. Bij de Carlton Hotel Collection worden de juiste mensen op de juiste plekken geplaatst waardoor ieders kracht en enthousiasme naar voren komt in alles wat wordt ondernomen. Van deze positieve vibe is de tour doordrenkt geweest. Het was heel goed, gevarieerd, verrassend en verbindend. Hoedje af voor het organisatieteam. Er zijn verbonden gesmeed, nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan en wilde ideeën gevormd. Een prachtige eerste editie. #24Carlton Experience Tour smaakt naar méér.

 

 

Op commando van Events voor Carlton Hotel Collection en Linda Kerkhoven