Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Première Unique Tour d’Amsterdam

Op maandag 2 september heeft de eerste editie plaatsgevonden van de Unique Tour d’Amsterdam, een ludieke tocht langs verenigingsleden, georganiseerd door Unique Venues of Amsterdam. Op bijzondere vervoerswijze bezoeken brengen aan de markante locaties die het centrum rijk is. Het zonnetje zegende deze dag en Events.nl was erbij. Samen met de 120 personen tellende gastengroep bestaande uit eventmanagers en afgevaardigden van organisatiebureaus.

Unique venues + unique bites

Amsterdam herbergt vele parels die verdienen gekend te worden. De locaties zijn exceptioneel vanwege de architectuur, ligging en professionaliteit. Geen van deze ‘unique venues’ is oorspronkelijk gebouwd als congres- of evenementenlocatie, wat juist een specifieke sfeer en uitstraling geeft.

De Unique Tour d’Amsterdam start in het modern vormgegeven Museumcafé van het NEMO Science Museum waar meteen alle zintuigen op scherp worden gezet. Een door mysterieuze rook omgeven cocktail in een reageerbuisje, uitgedeeld door ogenschijnlijke laboranten, verrast en biedt gespreksstof. Hete Peper Catering trekt de aandacht met hun ‘unique bites’ waarin meesterschap en creativiteit samensmelten. Culinaire food-art die zowel een lust voor het oog als voor de smaakpapillen is.

Een beetje verliefd

Michiel Lindenbergh, mede- oprichter en voorzitter van Unique Venues of Amsterdam heet alle aanwezigen van harte welkom. ‘In de 4 jaar dat onze vereniging bestaat hebben we een status weten te veroveren als verbinder. Met deze Unique Tour d’Amsterdam willen we graag onze liefde en passie voor de stad delen zodat alle deelnemers een beetje verliefd worden op Amsterdam en haar unique venues.’

Hop on Hop of..

De gasten zijn ingedeeld in 4 groepen voor een eigen ludiek locatietour per Tuktuk, boot, bus of de ‘benenwagen’. Iedere tour bezoekt 3 venues. Events is ingedeeld bij de Hop on Hop of bus die een strak tijdschema hanteert bij de bliksembezoeken aan De Westergas, Het Sieraad en het Olympisch Stadion. Stuk voor stuk karakteristieke venues, industrieel of cultureel erfgoed die middels een korte presentatie en een beklijvende rondleiding bliksemsnel hun unieke sellingpoints en mogelijkheden voorleggen aan de groep.

Tijdens de, soms spannende rit, worden we getrakteerd op een goodiebag met leuke attenties en heerlijke versnaperingen verzorgt door de verschillende exquise cateringpartners als onder andere Famous Flavours.

Goede sfeer

Mijn mede tourgenoten zijn net als ik aangenaam verrast. Het hoge niveau van de locaties en de catering, de vele verrassende elementen en de algeheel ontspannen, ondanks de tijdsdruk, en positieve sfeer. Onderweg ontstaan gesprekken, worden vragen gesteld, banden aangehaald en nieuwe contacten gelegd. Onderling worden tips, wetenswaardigheden, meningen en suggesties gedeeld. Samen beleefden we smaaksensaties, hebben we gequizzed en zijn we op de polaroid vastgelegd in Koninklijke zetels. Alle lof voor de organisatie. Op deze ludieke manier kennismaken met de mogelijkheden van Amsterdam en enkele van haar unique venues is er één die beklijft.

Sneak Previews

Op het Open Plein van Het Scheepvaartmuseum onder het adembenemend mooi vormgegeven ijzeren hemeldak wordt tijdens de afsluitende borrel geanimeerd nagepraat over de dag en de bevindingen. Liefhebbers nemen een sneak preview van het in aanbouw zijnde terrasponton ‘Het Dek’ aan de westzijde van het museum. Ook de nog niet geopende nieuwe tentoonstelling in het museum is voor deze gelegenheid toegankelijk gemaakt.

De Unique Tour d’Amsterdam is de uitgelezen kans voor corporate eventmanagers en organisatiebureaus om op een onderhoudende, efficiënte en aangename manier kennis te maken met meerdere evenementenlocaties op één dag. Events kijkt uit naar de volgende editie.

 

 

Op commando van High Profile Events en UVA