Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Oud op nieuw(e) wijze

Heb je het inmiddels wel een beetje gehad met het oer-Hollandse Oud & Nieuw? Heb je tabak van de traditionele oliebollen, appelbeignets, oudejaarsconferences en bordspelletjes? Geen zin in de buren of dezelfde club vrienden die elk jaar samen met jou het glas heffen, droog aftellen en dan een paar vuurpijlen de lucht in knallen? Wil je gewoon eens iets anders proberen, iets anders doen en iets anders beleven? Dan hebben we hier een aantal wilde plannen en ideeën om je oud op nieuwe wijze te vieren. Laat je inspireren, kom uit die comfortzone en waag de sprong naar een spetterende en unieke Nieuwjaarsbeleving.

Een ander decorum

Oud & Nieuw vieren in een heel andere stad of omgeving geeft sowieso een verkwikkende vibe aan het event. Het tot wereldstad uitgegroeide Rotterdam verzorgt tegen het decor van de indrukwekkende skyline een Nationaal Vuurwerk. Geniet vanaf de wereldberoemde Erasmusbrug van dit spektakel. Glühweintje in de ene hand, geliefde in de andere hand en wensen maar! In het bruisende Amsterdam stikt het op diverse locaties van de hippe dancefeestjes om swingend het nieuwe jaar in te gaan. Of ga naar onze Hofstad Den Haag en combineer de jaarwisseling met de verfrissende Nieuwjaarsduik op het strand van Scheveningen.

Luxepoezen

Liever een beetje rust, luxe en intimiteit om het nieuwe jaar mee in te luiden? Boek één van de vele eindejaarsarrangementen in een luxe oord of hotel. Laat je in de watten leggen, maak je geen zorgen, dis de verplichtingen en eet en drink alsof de morgen nooit aan zal breken. Geniet van louter bubbels, een spa, massages en je goede gezelschap.

Hoogtepunten

De populaire skylounges en rooftopbars winnen ook in Nederland steeds meer terrein. Hotels en horecagelegenheden hebben steeds vaker sensationele ruimtes in de toppen van hun etablissement. Vanaf deze grote hoogten heb je een spectaculair uitzicht over de stad en je zit ook nog eens eerste rang voor de vuurwerkshow.

De grens over

Heb je het helemaal gehad met Oud & Nieuw vieren binnen de eigen landsgrenzen dan is er de mogelijkheid om in het buitenland het nieuwe jaar in te luiden. Magisch is de evergreen London. Tel af langs de oevers van de Thames en bewonder het vuurwerk vanuit de London Eye. Dol op tapas en wat warmte? Bezoek de Spaanse hoofdstad Madrid. Geniet van de vuurwerkshow op Puerta del Sol en vergeet niet om druiven mee te nemen. Het is een Spaanse traditie om klokslag 12 uur, 12 druiven te eten voor een voorspoedig nieuw jaar. Wil je liever niet zo ver weg dan zijn er tal van toffe feestjes in bijvoorbeeld de havens bij onze Zuiderburen in Antwerpen. Wil je een gevoel van eilandleven en even weg van alles? Ga naar het Polynesische eiland Tonga en vier Nieuwjaar als in een sprookje. Parelwitte stranden, azuurblauwe zee, een tropische cocktail en dito temperaturen. Heb je er flink wat vlieguren voor over om het moment suprême zelfs twee keer te kunnen beleven? Zet dan koers naar Auckland, Nieuw Zeeland. Vier daar op 31 december oudjaar, geniet en pak een paar uurtjes later het vliegtuig naar Rarotonga op de Cook Islands. Omdat je tijdens de vlucht de internationale datumgrens voorbij gaat reis je terug in de tijd en kun je het hele Oud op Nieuw moment nog een keertje dunnetjes over doen!

‘Ezeltje prik’ op het perron

De echte lefgozers en avonturiers die niet van plannen houden maar wel van verrassingen raad ik aan naar het dichtstbijzijnde station te gaan en geblinddoekt op het reisbord een bestemming aan te wijzen. Dat zal voor de nodige hilariteit en spanning zorgen! Daar waar het lot jouw vinger plaatst vier jij dit jaar Oud & Nieuw. Wie weet wie je tegen gaat komen en wat je zal beleven?

Om je ideale Oud & Nieuw te vieren kies jij wat bij je past en waar je zin in hebt. Vier het met de mensen die je blij maken en geniet van de magie van een nieuw begin. Ik wens je een prachtig nieuw jaar.

 

 

 

Op commando van Uitgeverij de Jong