Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Neem de tijd

Soms heb ik de idee steeds achter de feiten aan te lopen. Dat ik aan alle kanten word ingehaald, overruled en schromelijk tekortschiet. Dat de dagen voorbijvliegen en dat ik te weinig tijd heb de mensen te bezoeken waarbij ik juist graag in het gezelschap verkeer. Dat ik geen gelegenheid heb de dingen te doen die ik het allerliefste wil doen omdat mijn tijd wordt opgeslokt door shit die vooral moét zoals rekeningen betalen en werken zodat dit ook allemaal lukt. Het knagende gevoel dat ik weer veel te vroeg ben met ideeën of juist te laat door eindeloze aarzelingen maar simpelweg gewoon nooit precies op tijd.

Duivel op de hielen

Deze opvatting maakt me onrustig en zorgt ervoor dat ik aan de slag ga of de duivel me op die hielen zit en dat allemaal tegen beter weten in. Aan de ene kant heb ik deadlines nodig anders blijf ik eeuwig uitstellen. Niet uit luiigheid, desinteresse of tijdgebrek maar in de hoop dat ik nog een beter idee krijg of tegen iets mooier aanloop. Ik ben gewoon niet zo snel tevreden en streef altijd naar optimaal.

Law of Attraction

Er gaat in haastige spoed echter altijd van alles mis. Alsof er iemand van boven voortdurend op de rem trapt terwijl ik juist plankgas geef. De computer krijgt plotsklaps kuren, moet updaten of valt uit. In allerijl neem ik een slok jus van bloedsinaasappelen die triomfantelijk op mijn hagelwitte blouse beland of de spullen die ik nú per se nodig heb om iets af te kunnen maken zijn in de 4 winkels waar ik als een idioot naar toe ben gereden niet meer te verkrijgen…. Ik raak super geïrriteerd wat zo mogelijk nog meer obstakels en narigheid voor mijn voeten werpt. De Law of Attraction in Optima Forma!

Mezelf kalmeren

Het beste wat ik in zo’n situatie kan doen is een moment stilstaan, mezelf uitlachen en diep ademhalen. Goed kijken naar wat er precies gebeuren moet of nodig is en hoeveel tijd ik nog heb om het voor elkaar te krijgen. Dat is altijd veel meer dan ik denk te hebben. Mezelf kalmeren is de grootste uitdaging!

Gras groeit niet harder door eraan te trekken

Haast is een gekmakend hersenspinsel en nergens goed voor. Gras gaat echt niet harder groeien door eraan te trekken. Als ik op een positieve manier werk aan mijn dromen, doelen en verlangens, gestaag vooruitga en elke dag iets doe waarvoor mijn toekomstige zelf me dankbaar zal zijn dan komt als vanzelf, wanneer de tijd daar is, de beloning voor mijn geduld, vasthoudendheid en doorzettingsvermogen.

Flow

Ik verlang naar de flow waarin alles op miraculeuze wijze lijkt samen te vallen. Dat ik in een stroom terecht kom die me met gemak meevoert naar mijn doel. Niet dat ik niet hard hoeft te werken of er niets voor hoef te doen maar dat ik me gedragen voel en de wind in de zeilen heb. Schijnbaar moeiteloos bereik ik mijn gestelde doelen in no-time. Het enige dat ik daarvoor hoef te doen is ontspannen, genieten en zo nu en dan doelloos rondlummelen. Minimaal een half uurtje per dag mediteren en als ik geen tijd heb een uur en vaak tegen mezelf zeggen: ‘De tijd is rijp meid! Je hebt alle tijd. Altijd.’