Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Industrieel erfgoed: Het Ketelhuis

Heerlijk en gevarieerd eten in een ruige, originele setting doe je bij Het Ketelhuis in Tilburg. Deze all- family pannenkoekenfabrique is gevestigd in de voormalige AaBe fabriek, een stadsicoon en industrieel erfgoed. De oorspronkelijke fabriek is grotendeels neergehaald maar het oude ketelhuis is bewaard gebleven en heeft een nieuwe bestemming gekregen met de plannen van horecaondernemer pur sang, Jaap van Ham. Dit indrukwekkend monumentaal pand verkeert in de oorspronkelijke staat en is met veel gevoel voor stijl en respect voor haar historie omgebouwd tot restaurant. De ligging tussen de hippe Piushaven van Tilburg en het Leijpark maakt het complex ideaal bereikbaar voor een ontspannen moment uit en genieten met het hele gezin.

Stoer en warm ingericht

Vervoort tekende voor de inrichting van dit pannenkoekenrestaurant 2.0 op deze bijzondere locatie in Tilburg. Het Ketelhuis doet stoer maar warm aan door een zorgvuldig geselecteerd palet van kleuren en materialen die elkaar versterken. Een basis van hout, zwart, metaal en beton in contrast met zachte velvets, roze- en groentinten maken het geheel spannend en relaxed. De variëteit in menu en toepassing van Het Ketelhuis, wat ook easy als Grand Café te boek zou kunnen staan, is zichtbaar in de veelzijdigheid van het interieur. Verschillende stoelen, vormen en materialen creëren zowel harmonie als speelsheid en maken het gebouw toegankelijk en comfortabel voor elke leeftijd.

Strijk neer en geniet

Jaap van Ham is vader van drie jonge kinderen en miste in zijn omgeving een plek waar je eenvoudigweg op de fiets heen kunt gaan met je gezin. Het Ketelhuis is zo’n plek voor een leuke speelmiddag, een goede hap of een gezellige borrel met vrienden en andere ouders. Ideaal ingericht om aan de behoefte van ouders met (jonge) kinderen tegemoet te kunnen komen. Rondom het karakteristieke pand ligt een zonnig terras en een XL speeltuin waar de kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. Niet alleen in zomer en voorjaar is Het Ketelhuis een leuke plek. Door het verwarmde terras kun je op elke dag in elk seizoen genieten. Het Ketelhuis ligt op loopafstand van het centrum van Tilburg en is ook makkelijk met de auto bereikbaar. Een uniek concept in deze contreien van de stad.

Fietsroute La Trappe

De titel Pannenkoekenrestaurant zou je doen kunnen vermoeden dat dit het enige gerecht is wat wordt geserveerd. Hoewel de specialiteiten en variëteiten op dit gebied van ongekend niveau zijn kun je ook terecht voor een goede lunch en rijkelijk aangeklede borrel. Boven de bar hangen indrukwekkende biertanks met het fameuze La Trappe bier. Het Ketelhuis is zelfs opgenomen in de fietsroute van dit speciaalbier.

Augmented reality

Dat Het Ketelhuis ondanks zijn rijke industriële historie vooral ook erg bij de tijd is en op de toekomst gericht blijkt uit de speels toegepaste augmented reality. AR is alom bekend geworden door Pokémon Go en betekent dat fantasie en illusie via smartphones en slimme technieken worden toegevoegd aan de werkelijkheid. Dit is op de menukaart en de eerste verdieping waar de kinderen onder begeleiding kunnen spelen toegepast voor extra fun, beleving en entertainment.

Het Ketelhuis is een eigentijdse plek waar het goed toeven is voor gezinnen en vrienden. De binnen- en buitenruimtes zijn comfortabel en toegankelijk ingericht voor een gezellige bijkletsmiddag, een lunch of uitgebreid diner. Met zijn allen op een ontspannen manier genieten in de unieke atmosfeer van deze industriële setting staat voorop.

 

 

Op commando van Vervoort voor hun magazine Be my Guest