Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

I’m so glad that I’m a woman

We are the lifeline of mankind… .So glad….. Love Unlimited bracht deze song uit in 1979. Steeds als de gedachte in mijn brein oppopt dat het beter is om een man te zijn in deze wereld zing ik het tegen mezelf in de spiegel. Want ondanks de feiten dat ongesteld zijn de hel is, hormonale moodswings irritant en minder betaald krijgen voor hetzelfde werk oneerlijk en frustrerend zou ik niet anders dan een vrouw willen zijn. Vrouw zijn is gewoon geweldig en wel om de volgende redenen:

Actiever Vrouwenbrein

Hersenen van vrouwen zijn significant actiever op meer verschillende hersengebieden en daarom hebben vrouwen breder perspectief en kunnen zij meerdere onderlinge verbanden leggen. Ons actieve brein zorgt ervoor dat we empathischer zijn en meer zelfcontrole hebben. Totdat er chocolade in de buurt is dan…

Betere weerstand

Schommelingen in onze hormonale huishouding maakt soms onhandelbare emotionele wezens van ons maar omdat we niet zo’n last hebben van mannelijk testosteron maken we betere rationele keuzes. Daarnaast zorgt ons fijne oestrogeen voor een betere weerstand.

Langer leven

Door de gelijkheid in rechten en de bijkomende plichten worden de verschillen steeds een beetje kleiner maar vooralsnog leven vrouwen nog altijd langer dan mannen. Geeft je de gelegenheid van de centjes die hij achterlaat nog alles te doen waarvan hij destijds het heil niet inzag

Betere chauffeurs

Of het komt doordat we onze kroost de godganse dag overal heen taxiën doet er niet toe, uit onderzoek blijkt dat vrouwen betere chauffeurs zijn. Punt.

Multiple orgasmen

Geen wonder dat vrouwen jarenlang onderdrukt zijn, mannen zijn gewoon stikjaloers op ons vermogen om meerdere orgasmen te hebben. Niet alleen in frequentie, ook qua type! We zijn dus lichamelijk meer in staat te genieten van seks.

Meer smaak

Vrouwen hebben letterlijk meer smaak dan heren. Dat komt omdat we meer smaakpapillen hebben dan mannen. In veel gevallen geldt meer smaak ook voor kleding en inrichting maar dat is niet bewezen…

Leven geven

Last but not least. Vrouwen zijn in staat leven door te geven. Hoe bijzonder is dat! Vrouwen zijn werkelijk divine creatures en I’m so glad that I’m a woman..

 

 

 

Op commando van Uitgeverij de Jong