Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Fifty & Fab!

Was je in de vorige eeuw een oude taart bij 50 levensjaren, tegenwoordig is het a whole new ballgame. We leven gezonder, de medische wetenschap maakt sprongen vooruit en ook aan de cosmetische mogelijkheden is geen gebrek. Fifty & Fab is de nieuwe realiteit. Afgeschreven? Hell no! Afgetakeld? Zeker niet. Wanneer we een halve eeuw oud zijn begint het leven pas écht. In ons eigen tempo, op onze eigen voorwaarden.

De voordelen om tot de moderne klassiekers te behoren zijn legio. Goede dingen vergen tijd en worden naarmate tijd verstrijkt alleen maar beter. Je gaat dus serieus richting the best you can be. Mentaal op je hoogtepunt! En fysiek, nou ja, ook nog steeds geweldig. Jaloersmakend toch? Enjoy the ride…

Zelfverzekerd

Was je vroeger onzeker over of het allemaal wel goed was wat je deed en dacht? Na een halve eeuw vallen en opstaan maakt niemand je nog iets wijs. Je durft voor je mening op te komen, deze ongezouten te ventileren en het podium te pakken. Wat een ander ervan denkt is prima. Zolang jij het met jezelf eens bent mag je op respectvolle wijze staan voor wat je meent. Ook als je geen noot kan raken en toch karaoke wil zingen mag je gewoon je moment pakken om te shinen.

Zelfverzekerdheid bij mannen én vrouwen is woest aantrekkelijk. Zelfverzekerde mensen stralen wijsheid, veiligheid en autoriteit uit. Vaak zijn ze daarbij speels en humoristisch en dat maakt deze lieden helemaal onweerstaanbaar.

Corrigerend ondergoed

De tand des tijd heeft zich inmiddels wel in je lijf vastgeknaagd. Dat is een feit. Hoeveel je ook sport, beweegt, dieet en slaapt, de zwaartekracht heeft vaste grip verworven. Thank God voor corrigerend ondergoed. Supercomfortabel is het niet, effectief zeker wel!Na een beetje zweten en worstelen om erin te komen heb je die vertrouwde fabuleuze taille terug en zit dat iets te krappe jurkje weer als gegoten. Push up behaatje erbij en je bent helemaal de vamp. Is er dit ook voor mannen? Mogelijkerwijs!

Sexy

Door je zelfverzekerde houding (en met wat hulp van dat speciale ondergoed) voel jij je senang in je lichaam. Je weet wat je wilt, schaamt je niet voor je leeftijd en gaat recht op je doel af. Zonder dralen, knipperen of gêne durf je te zeggen wat in je opkomt, wat je nodig hebt en wat je fijn vindt. Dat hij een woest aantrekkelijk kontje heeft in die strakke jeans bijvoorbeeld en dat je die eigenlijk nú van zijn lijf wilt trekken. Of dat zij er met haar zinnenprikkelende blik voor zorgt dat je het bloedheet krijgt als je erin staart en haar meteen wil nemen, daar, op die plek, als in direct! Voortvarend zijn is zo verschrikkelijk sexy.

Genoeg te beleven

Achter de geraniums wil niemand terecht komen en gelukkig is er veel te doen wat je jong van geest houdt. Het is bewezen dat regelmatig nieuwe ervaring opdoen je spirit in conditie houdt. Ga dus op reis naar de andere kant van de wereld, leer tennissen, shotjes atten en off piste skiën. Dat hoeft niet allemaal groots en meeslepend. Kleinschalig en met mate is ook genoeg. Het gaat om het feit dat je iets doet wat je niet durfde of waar je nooit tijd voor vrij maakte. Nieuwe ervaringen maken gelukkig, gelukkig zijn geeft je een mooie uitstraling et voilá, dat maakt je weer woest aantrekkelijk. Er is genoeg te beleven dus je leven gaat sowieso te kort zijn om heel je buckit list af te vinken. Zorg er gewoon voor dat je zo ver mogelijk komt!

Je hebt een verhaal

Na 5 decennia heb je (hopelijk) wel het één en ander meegemaakt en te vertellen. Je weet een beetje hoe de wereld in elkaar steekt en wat écht belangrijk is en lepelt zo een trits vermakelijke anekdotes op. Je bent een inspiratie voor de jongeren en een fijne sparringpartner voor gelijkgestemden. Je bent heus wel een beetje eigen wijs geworden maar staat tegelijkertijd open voor nieuwe inzichten die je eigen verhaal kunnen aanscherpen en verdiepen. Kortom, jouw verhaal wordt gewoonweg steeds interessanter!

Onafhankelijk

Je dopt je eigen boontjes en kunt goed voor jezelf zorgen. Je bent vrij en onafhankelijk en dat maakt je begerenswaardig. Je bent niet uit hulpbehoevendheid bij een partner maar kiest er bewust voor om bij iemand te zijn. Geheel en al uit vrije wil! Dan kun je een relatie onderhouden op basis van gelijkwaardigheid. De beste basis voor langdurig gezamenlijk geluk.

Om me heen zie ik een heleboel vijftigers die, zowel letterlijk als figuurlijk, goed in hun vel zitten. De meeste ervaren innerlijke rust, zorgen goed voor hun fysiek (al dan niet met cosmetische ingrepen) en houden zich mentaal fris. Age is but a number is het credo. Dus niet hysterisch gillen ‘50 is het nieuwe 40’. Accepteren, een gezonde levensstijl en blijven ontwikkelen is het geheim van de fifty & fab generatie.

 

 

 

Op commando van Uitgeverij de Jong