Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Beleef More- Itz

Een dagje mondaine skihut aan het water? Dat klinkt verrassend aanlokkelijk en dat is het ook! More- Itz opende een jaartje geleden feestelijk haar deuren en maakt sindsdien haar belofte van More Beleving meer dan waar. Vergeet het hippe Zandvoort of chique Bloemendaal, Drimmelen is ‘the place to be’ wanneer je wilt genieten van een smaakpapillenfestijn en een 360 graden natuurlijk en rustgevend uitzicht.

Liefde

Aan de kop van de jachthaven, rechtstreeks aan de rivier de Amer die stroomt door het prachtige natuurgebied De Biesbosch, prijkt trots deze stoere, onder architectuur gebouwde, toplocatie. De inrichting is in samenwerking met Vervoort sfeervol, warm, ruig en rauw vorm gegeven met materialen als hout, steen en RVS. Veel aandacht voor passende accessoires en goed doordachte details geven de totaalbeleving van dit concept extra cachet. De liefde voor de zaak en het verlangen om gasten op alle fronten te behagen zijn hierdoor extra voelbaar.

Luxueus

Centraal in de ruimte bevindt zich de bar waar je helemaal omheen kunt verzamelen. Er knappert een gezellig houtvuur waarnaast de DJ staat die live ontspannende soft lounge muziek mixed. Hij is illustrerend aanwezig op de achtergrond wat de sfeer extra prettig maakt. More- Itz biedt veel verschillende hoekjes en zitbelevingen in de verschillende brasseries, de serre en terrassen. Voor elk is er wat wils gecreëerd. Je kunt neerstrijken in de comfortabele lederen vlinderfauteuils, knus naast elkaar kruipen in de met kussens gevulde loungebanken, actief borrelen aan de hoge bartafels of uitgebreid lunchen of dineren in de verrassend goedzittende ‘regisseursstoelen’ in maritieme uitvoering. Huiden, kussens, vachtjes, hoorns, kaarsen en geweien benadrukken de sfeer van het luxueuze Zwitserse wintersportoord waaraan More- Itz haar naam dankt.

Nestelen

De vriendelijke ober heet ons welkom en nodigt uit plaats te nemen op een plekje naar eigen believen. We kiezen de serre om te beginnen. Om ons heen genieten gasten van allerlei pluimage van de voorbijvarende boten, de culinaire verrassingen en elkaar. Een gezellig geroezemoes vult de sfeervol ingerichte ruimte. In dit seizoen is het net zo genieten aan het water als in het voorjaar of de zomer. Alleen komt de warmte nu door warmtelampen en niet rechtstreeks van een uitbundig schijnend zonnetje. Mocht je dit nog niet voldoende comfortabel vinden dan mag je je onder een zachte plaid nestelen die ook gewoon te koop is in de aanwezige chaletboetiek. Daar vind je alle interieur-verrijkende accessoires zodat je thuis in je buitenkamer eenzelfde ambiance kunt creëren.

Fingerfoods & Bites

De uitgebreide kaart staat vol heerlijke fingerfoods & bites en het is moeilijk kiezen tussen de oesters, etagère, plateau More- Itz of pata negra. Voor een goed glas wijn en de rijk gevulde borrelplank verkassen we naar de brasserie. We nemen plaats aan een tafeltje aan het raam wat zo dicht tegen het water ligt dat het lijkt of we ín de Amer zitten.

Bij More- Itz is niets standaard. Alles heeft een verrassende twist en ook de toiletruimte is bijzonder mooi ingericht met de grillig vormgegeven natuurstenen wasbakken en de industriële gietijzeren kranen, die doen denken aan de authentieke brandkranen in New York.
Hier ervaar je een gevoel van Zwitserse luxe, warmte, gastvrijheid en soevereiniteit. Het schouwspel op het water verandert steeds waardoor er continue iets nieuws te zien en beleven valt. Of je nu wel of geen boot bezit, een dagje naar de haven is altijd een goed idee. Laat je meevoeren in de mondaine beleving, ontspan en geniet met volle teugen van al het heerlijks en moois dat More- Itz te bieden heeft.

 

 

Op commando van Vervoort voor magazine Be My Guest