Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Majestueuze allure in Hof- en Hoofdstad

Als Totaal Projectinrichter krijgen we de gelegenheid in vele mooie gebouwen interieurprojecten vorm te geven. Historische en Rijksmonumentale panden vragen door strikte regelgeving en voorschriften extra aandacht, zorg en creativiteit. Een passend en inspirerend interieur wordt met respect voor de rijke historie en met enthousiasme voor de hedendaagse mogelijkheden, technieken en materialen zorgvuldig samengesteld.

Koninklijke Schouwburg Den Haag

In 1766 ontwierp hofarchitect van koning Willem IV, Pieter de Swart (1709 – 1772) aan de Korte Voorhout te Den Haag een paleis in Louis XIV stijl voor Carel van Nassau Weilburg. Pieter de Swart is één van Nederlands belangrijkste architecten en mocht zich ‘Architect des princen van Orange’ noemen. Hij ontwikkelde in zijn carrière de Louis XIV stijl tot in de finesses. In 1774 was een deel van het paleis klaar maar De Swart zelf is inmiddels overleden. De bouw werd niet voltooid en lange tijd stond het onafgemaakt en leeg. Een groep vooraanstaande Haagse burgers redde in 1804 het gebouw van sloop door het voor 99 jaar te huren en er een schouwburg van te maken.
De Koninklijke Schouwburg is één van de oudste schouwburgen van Nederland en ademt prestige en allure. In samenwerking met Nathalie Schalke (StC Stylingconcepten red) heeft Vervoort inhoud gegeven aan diverse publieke ruimtes als de Wasserman Brasserie, het Paradijs in de top van het gebouw en de historische foyers.

Spannende contrasten

Bij ‘theater’ is snel rood, velvet en pluche ‘top of mind’. Evenals zware gordijnen, robuuste fauteuils of medaillonstoelen. De foyers in de Koninklijke schouwburg zijn authentiek en karakteristiek gedecoreerd met muurschilderingen, marmer en prachtig ingelegd parket. De ultramoderne vergadertafels en stoelen van het label ‘Brunner’ zijn contrasterend met deze omgeving waardoor beide stijlen juist extra worden benadrukt. Overeenkomsten in een interieur maken haar harmonieus, de verschillen echter spannend en dynamisch. De gekozen kleuren zijn gebaseerd op tinten uit de marmeren pilaren. Hierdoor zijn de vergadermeubelen in elke gewenste opstelling in elke willekeurige zaal te plaatsen.

De Industrieele Groote Club

Het gebouw van deze Industrieele Club werd ontworpen door architect Foeke Kuipers die zich liet inspireren door de verderop gelegen Beurs van Berlage. Met verscheidene onderbrekingen door archeologische vondsten werd de bouw in 1916 voltooid. Kuipers was een zoon van een Friese timmerman- aannemer en genoot zijn bouwkundige opleiding bij J.F. Klinkhamer en H.P. Berlage aan de Quellinusschool in Amsterdam. Hij behaalde bij deze school de hoogste onderscheiding mogelijk: de zilveren medaille. Kuipers was ook verantwoordelijk voor het interieur van het gebouw. Vandaag de dag zijn nog altijd heel veel oorspronkelijke kunst- en nijverheidobjecten aanwezig. Gevestigd in dit historische gebouw ‘Industria’ aan de Dam is de Businesscub Sociëteit voor gevarieerd gezelschap uit maatschappelijk leven en zakelijke wereld. Een monumentaal pand met klassieke zalen en een moderne sfeer. Rijke kunst en cultuur in het hart van Amsterdam.

Tropenmuseum Amsterdam

Het Tropenmuseum is een multidisciplinair kennisinstituut voor internationale, economische en interculturele samenwerking en gaat over mensen en diversiteit in de breedste zin van het woord. Dit instituut is gevestigd in één van de meest originele museumgebouwen van Nederland aan de Linneausstraat in Amsterdam. De architect is Johannes van Nieukerken (1854 – 1913). Hij werd door rijksbouwkundige Jacobus van Lokhorst geschoold in de gotische bouwwijze van Pierre Cuypers. Het museumgebouw in deze kenmerkende neogotische stijl met rijke detaillering is in 1926 door zijn zoon Marie Adrianus van Nieukerken voltooid. Sinds 2003 is het Tropenmuseum geklasseerd als Rijksmonument.

Customized

Gebouwen van deze statuur vragen om unieke interieurproducten die multifunctioneel zijn en van grote klasse. Er worden veel evenementen, seminars en bijeenkomsten georganiseerd waarbij iedereen comfortabel plaats moet kunnen nemen. De concurrentie van andere gebouwen met eenzelfde status is hevig en het is daarom zaak sterk te profileren en te onderscheiden. Voor de Industrieele Groote Club en het Tropenmuseum heeft Vervoort in samenwerking met het Italiaanse designlabel Montbel een volledig customized stoel ontwikkeld. Medewerkers en betrokkenen zijn trots ‘hun’ eigen klasse stoel met specifieke stoffering en uitgefreesd logo. Voor zulke specialistische projecten heb je betrouwbare en kundige partners nodig die mee willen denken in het creatieproces en constant een hoge kwaliteit kunnen leveren. Voortaan geven honderden op maat samengestelde exemplaren de individuele ruimtes en elk evenement de juiste look en feel. Schitterende panden vragen om schitterende meubelen!

Elan

In deze verschillende majestueuze settings in onze hof- en hoofdstad ben je van harte welkom voor een gezellige avond theater, een heerlijk diner of een inspirerende strategische sessie. Geheel in stijl, met het elan van weleer en het comfort van nu.

 

 

 

 

Op commando van Vervoort voor magazine Be My Guest