Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Zekerheid

We zijn allemaal enthousiast! Hebben gevochten voor extra budget, door overtuigend ieder denkbaar argument op te voeren waarom deze keuze de enige juiste en verantwoorde is, stuiten we in de afrondende fase van de deal op een ‘zekerheidzoeker’ a.k.a. ‘afschuiver’.
De boel wordt hierdoor ernstig vertraagd. Waarom, waarom, waarom zucht ik diep terwijl ik met mijn ogen rol.

Impulsief

Ik ben voor zorgvuldigheid, doortastendheid en grondig onderzoek. Dat is soms best lastig met mijn impulsieve, enthousiaste aard maar als je zo nu en dan je neus stoot word je vanzelf wijzer 😉 Dus ook ik vaar niet meer alleen op blind vertrouwen en onderbouw, onderstreep, licht toe, overtuig en beargumenteer.

Regelfetisjist

Mijn haren gaan recht overeind staan van dit vervelende obstakel in mijn weg. In mijn ogen een muggenzifter, een kommaneuker, een regelfetisjist en een pretbederver. Negeren is echter geen optie. Daarmee groeit alleen het verzet. Er te veel in mee gaan is ook geen goed idee, dan blijf je eeuwig rondcirkelen. Ik heb respect voor zijn standpunten en begrijp zijn zorg. Wat valt er tegen het type in te brengen die zich het liefst zou laten verzekeren tegen de mogelijke resistentie voor een naar alle waarschijnlijkheid nog te evolueren bacterie?

Verantwoordelijkheid

Volgens mij gaat het in dit geval over het grote, enge, zware ‘Verantwoordelijkheid Dragen’. Want mocht er in een ernstig geval iets gebeuren wat grote dramatische gevolgen zou kunnen hebben, dan wil je daar natuurlijk niet voor aangerekend worden. Hoe ver wil je gaan met je zekerheden inbouwen? Verzekeringsmaatschappijen varen wel bij die diepgewortelde angst en gebrek aan vertrouwen. Dat onverzadigbare verlangen alles, altijd onder controle te hebben…. Ik heb nieuws voor jullie zekerheidzoekers! Er is in dit wonderlijke aardse bestaan maar één ding zeker.

Niemand overleeft het leven. Ontspan. Enjoy the ride!