Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Weergaloze debuutroman aan het schrijversfirmament

Het verlangen om haar verhaal in een roman te gieten brandde al jaren vurig in haar hart. ‘Na de zoveelste reden (lees Corona) om dit hartsverlangen opnieuw te negeren had ik er schoon genoeg van’, glimlacht Nathalie. ‘Er is altijd een reden om iets niet te doen of uit te stellen maar ik kon de lokroep niet langer negeren. Mijn wens om me terug te trekken om te kunnen schrijven besloot ik te delen met mensen om me heen waardoor een bijzondere flow ontstond. Hulp, ondersteuning en aanmoediging kwamen uit allerlei hoeken en voor ik het goed en wel besefte reed ik richting het groene noorden van Portugal. In een knusse casita in het idyllische gehucht Gondufe op ‘mijn’ berg schreef ik vier maanden lang aan mijn debuutroman: Wilde haren & Chardonnay.

‘Magisch was dit, om in alle rust, in een prachtige, serene omgeving, de woorden uit me te kunnen laten stromen. Bij tijd en wijle was het proces ook frustrerend als donkere gedachten mijn hoofd vulden. ‘Je kan dit niet, niemand zit op je te wachten, je hebt te hoog gegrepen.’ Wentelend in zelfmedelijden en onzekerheid wilde ik wanhopig van de berg rollen. Maar dat deed ik niet, ik zette door, werkte hard, liet mijn vertrouwen groeien en gooide negatieve gedachten voor altijd uit mijn hoofd en van de berg. Naast me, in het gras, groeide een enorme Klaver Vier. Dit teken,’ knipoogt Nathalie ‘gaf me zo’n vertrouwen in een mooie afloop.’

Waar gaat de roman over?

Als Nadieh Cas na 20 jaar opnieuw ontmoet is hij slechts een schim van de vigoureuze man uit haar herinnering. Een leven vol geweld, drugs en onvervulde dromen eist zijn tol. Een tol die hoger is dan hij wil betalen.

Zij is zichzelf en de weg kwijt als ze beseft dat haar leven één grote leugen en teleurstelling is. Niets is wat het lijkt en de schone schijn van een quasi ideaal bestaan kan niet langer worden opgehouden. De onvermijdelijke scheiding van haar grootste liefde en heftigste opponent is zowel een vloek als een zegen.

Twee gebroken zielen vinden elkaar in een gedeeld verleden en een gezamenlijke hoop op een toekomst. Je bent niet waar je denkt te zijn, rock bottom kent meerdere dieptes.

Voorproefje uit de roman

‘Mijn God, die staalblauwe, indringende kijkers, ze glinsteren van levenslust, nieuwsgierigheid en triomf. Ze kijken dwars door me heen, ik ben gewoon meteen verkocht en weet: Dit is mijn man! Hij is gevaarlijk grenzeloos…’

Recensie

‘Wat doe je als je aan de rand van de afgrond staat met geknakte vleugels? Spring je? Met de moed der wanhoop die je zo goed kent? Of blijf je weifelend drentelen? Nathalie sprong. Ze neemt de lezer mee in haar weergaloze vlucht naar de tomeloze hoogtes en diepste krochten van het bestaan. De must-read voor iedereen die ooit schaamteloos liefhad.’

-Christine Pannebakker, schrijfster van Vrouwenpower en De maagd is terug.

Over de schrijfster

Nathalie Schalke (1972) komt uit Breda, is journalist, interieurstylist en schrijfster. Haar artikelen over onder andere lifestyle, interieur en wonen worden gepubliceerd in specials als ‘De Woonkrant’, ‘Actief Plus’ en de ‘Zomerkrant’ van Uitgeverij de Jong. Haar debuutroman Wilde haren & Chardonnay, schreef zij in een idyllische casita op een berg in het groene noorden van Portugal. Momenteel werkt zij aan de opvolger van haar debuut: Sambuca Black.

Bestellen:

Als lezer van Ons Weekblad kun je via deze QR-code jouw exemplaar van de roman bestellen. Deze wordt door de schrijfster gesigneerd en van een persoonlijk boodschap voorzien.

Titel:                            Wilde haren & Chardonnay
Schrijfster:                   Nathalie Schalke (Breda)
Pagina’s:                      254
ISBN:                           978 909 036 3301
Prijs:                            € 22,95

Gepubliceerd in Ons Weekblad van Uitgeverij de Jong