Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Tevreden

‘Jij bent nooit tevreden’, zei mijn ex regelmatig enigszins geërgerd, wanneer ik een beetje mopper, wik, weeg, draal, verzin, zeur en foeter. Dat is niet waar’! reageer ik fel ‘Ik ben heel tevreden en als ik een kat was zou ik spinnen! Ik ben trots en tevreden over heel veel aspecten van mijn leven. Waar en met wie ik ben, wat ik doen mag, wat ik heb bereikt.

Tevredenheid

Volgens het Spellingswoordenboek van Duden betekent tevredenheid: ‘Innerlijk in evenwicht te zijn en niets anders te verlangen dan men heeft, het aan niets ontbreken.’ Daar ben ik het roerend mee eens. Nú ben ik heel tevreden. Alleen het nu is nu alweer voorbij.  Een nieuw nu dient zich contiNU aan.

Contradictie

Tevreden: iedereen wil het zijn maar bijna niemand is het echt. Of tenminste niet voor lange tijd en al zeker niet op alle gebied. Ken jij ze? Mensen die volkomen tevreden zijn? Ik kom ze wel eens tegen. Ze roepen euforisch dat ze ontzettend tevreden zijn. Tevreden met hun partner, om vervolgens een stiekeme rendez–vous te organiseren met een onweerstaanbaar lekker ding. Tevreden met hun huis, waarna ze Funda afstruinen op zoek naar een andere woning. Tevreden met hun uiterlijk, om vervolgens een afspraak bij de plastisch chirurg te maken. Ze zijn tevreden met hun baan en solliciteren ijverig op iedere aangenaam ogende vacature. En hoe tevreden iedereen is met de eigen zorgvuldig samengestelde garderobe hoef ik niet uit te leggen getuige het bijna agressieve gegraai in de rekken gedurende de uitverkoop.

Tel je zegeningen

Ik sta geregeld tevreden stil, overdenk al mijn zegeningen en dank de hemel op mijn blote knietjes. Vervolgens droom ik glimlachend verder over al wat ik nog graag zou willen realiseren. Ik heb vele wensen: mooie, grote, kleine, onzelfzuchtige, wel zelfzuchtige, materiële & immateriële verlangens en doelen. Zodat ik ook straks volkomen tevreden in het nu kan zijn.