Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Normaal

Verontwaardigt roep ik uit: ‘Doe normaal!’ Ik betrap mezelf er met grote regelmaat op. Bij het lezen van koppen als ’85 jarige dame bruut overvallen door twee 12 jarigen’, tegen mijn met vlagen über-onredelijke kinderen en bij het aanschouwen van wonderlijke televisieprogramma’s als Temptation Island, roep ik hardop en vol verbazing! DOE NORMAAL …..

Absurditeit

De absurditeit anno nu is vaak even lachwekkend als zorgelijk. Zijn we gek geworden met zijn allen? Waar zijn de grenzen? Worden die niet in een ijltempo verlegd steeds? En ontstaan er door nieuwe technieken niet steeds meer dingen die over een tijdje weer heel normaal zullen zijn. Zoals je eigen 3d geprinte inrichting en je eigen hologram om virtueel op meerdere plaatsen tegelijk te zijn?

Ouderwets

In het wilde enthousiasme van nieuwe ontdekkingen en mogelijkheden kunnen wij mensen ons nog wel eens helemaal laten gaan! Met gênante eyebrowraising gedragingen tot gevolg,  die dan ook nog eens vereeuwigd worden op camera om als virussen verspreid te worden via Twitter, Youtube, Facebook en weet ik welke kanalen nog. Ik pleit voor hoffelijkheid, beleefdheid, enigszins stereotype rolverdeling, mannelijkheid, vrouwelijkheid en good oldfashioned romantiek! Ouderwetse waarden en normen, omgangsvormen en etiquette mogen wat mij betreft weer als normaal gaan gelden voor een gezond evenwicht.

Definieer normaal

Maar wat is dat dan feitelijk normaal?? Wat ik eerder nog als dusdanig ervoer vind ik door hernieuwde inzichten en meer bewustwording absurd. Zo eenvoudig is normaal dus niet te definiëren. Het is afhankelijk van inzicht, bewustzijn en van wat je wezenlijk bent.

What’s normal for the spider is chaos for the fly…..