Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Simpel

Niemand hier Down Under lijkt gehaast. Als je iets bestelt heb je veel geduld nodig want veel spullen moeten worden ingevlogen. En als ze zeggen dat ze morgen komen leveren dan kan dat ook zomaar een dag of twee dagen later worden. Niemand zeurt daarover. Met een ‘SLOW bordje’ aan de weg staan bij wegwerkzaamheden is een baan! Dan ben je Lollypop man. Van de naam alleen al word je vrolijk.

Overzichtelijk

In een restaurantje aan het water is er keuze voor één drie-gangen lunchmenu. Of je eet wat de pot schaft. Of niet. Simpel. De verse ingrediënten zijn puur en smaakvol. Ik heb heerlijk gegeten. Om geen andere keuze te hebben dan ‘ja’of ‘nee’ is fijn en overzichtelijk.

Grenzen verleggen

Vooroordelen over mezelf sneuvelen. Ik verleg mijn grenzen en heb zelfs gekampeerd. ‘Daar hou ik niet van’ is altijd mijn overtuiging geweest. Met een luxe camper om in te slapen is het ook wel een beetje sjoemelen. Zonder morren ben ik op de gaten in de vloer gaan zitten die ze daar ‘toilet’ noemen en ik heb mezelf met shampoo gebadderd in het meer om 6 uur in de ochtend. Een tijdstip waarop ik mij normaliter in dromenland bevind.

New Luxury

Myall Lakes is een prachtige omgeving. Water, Paperbark bomen, wildlife, goed gezelschap en eten en drinken. We voeren goede gesprekken en maken grappen met elkaar bij het haardvuur waarin de marshmellows worden geroosterd. Meer heb ik niet nodig. Life is simple in the outback. Er is geen wifi. Geen internet. Geen verbinding naar de buitenwereld. Wat een rust! Ik voel een diepe dankbaarheid. Offline is the new luxury.

Van deze knikker in het universum kan ik niets anders meenemen dan mijn herinneringen. Simpel. Wat ben ik gelukkig dat ik zoveel ontelbare mooie mag maken.