Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Het water op!

Dit mooie zomerse weer nodigt uit om dagenlang buiten te vertoeven. Als (amateur)bootsman of kapitein door kanalen, singels, rivieren of over meren waden is goed voor de verlichting van de eigen spirit. Je wordt er tevreden, vrolijk en relaxed van. Water doet iets met mensen en in de buitenlucht zijn maakt simpelweg gelukkig.

Nergens koel je bij tropische temperaturen beter af dan op het water. Niet alleen door de wind en weidsheid, een roseetje met ijs is ook een remedie tegen oververhitting. Terwijl jij je tegoed doet aan een gevarieerde Valenciaanse  tapaspicknick geniet je met volle teugen van de natuurlijke omgeving waarin je drijft. Of je gaat knusjes hutjemutje tegen elkaar aan dobberen op één van de drijffestivals in steden waarbij volop muziek, entertainment en reuring is. Waar je ook zin in hebt, het water op gaan is altijd een goed idee.

Boot bemachtigen

Ben je zelf de trotse eigenaar van een luxe sloep, speedboot of jacht? Gefeliciteerd! Wat heerlijk, je kunt varen en staren waar je wilt en meenemen wie je wenst. Voor iedereen die wel wil varen maar niet eeuwig krom wil liggen voor een beetje impressive vaartuig en ook niet meegevraagd wordt zijn er legio andere mogelijkheden om (tijdelijk) in het bezit van een schuit te komen.

De botenverhuur viert hoogtij en er is een soort schip voor iedere wens en elk doeleinde. Het vrijgezellenfeest van je bestie vieren op een boot? Kan! Lunchen op een aker? Mogelijk! Door de singels en kanalen varen? Huur die sloep. Het internet staat vol aanbiedingen en adressen. Take your pick.

Culturele Rondvaart

Vind je het een beetje eng om zelf het roer in handen te houden en hou je niet van het aan boord slepen van alle drankjes, hapjes, servetten en bestek dan kun je kiezen voor een geheel verzorgde rondvaart. Steek je en passant de culturele, historische feiten en wetenswaardigheden op van de kletsgrage gids terwijl je comfortabel wordt rondgevaren door een gediplomeerd kapitein aan het stuurwiel. Lekker veilig, relaxed en entertainend.

Hip Drijffestival

Onder het mom van ‘Dobberen en slobberen’ organiseren diverse steden festivals op het water. Je mag je eigen vaartuig meenemen en het maakt niet uit of het die opblaasalpaca, rubberboot of 10 persoonsjacht is. Als jij hem in de haven krijgt en hij blijft drijven mag jij meedoen. Er is volop muziek, drank en gezelligheid. De sfeer is goed want samen dobberen verbroedert.

Betoverende Lichtsloepenparade

Voor iedereen die van lichtkunst en optochten houdt is de Lichtsloepenparade een feestje voor de zintuigen. Zo’n 80 mooi verlichte, bijzondere vaartuigen varen in colonne door de stadswateren. Ben je competitief ingesteld dan kun je inschrijven als deelnemer en je best doen om de bokaal ‘Mooist verlicht boot’ in de wacht te slepen. Ben je liever een toeschouwer dan kun jij je hart ophalen aan de kades en je vergapen aan het lichtspektakel dat zich aan je voorbij trekt.

Magie van het Varend Corso

Kijk jij je ogen uit bij de diverse Corso’s in onze streek verleg dan eens je grenzen naar het Westland. Elk eerste weekend van augustus varen prachtige, met bloemen, groenten, planten en fruit versierde boten, 3 dagen lang door de wateren van het Westland, Midden-Delfland, Delft en Den Haag. Een waar spektakel en een bijzonder dagtripje om samen met familie en vrienden van te genieten.

Op het water valt veel te beleven en er is voor elk wat wils beschikbaar. Trek erop uit, geniet, dobber, vaar of aanschouw en maak de zomer  een onvergetelijke!

 

 

 

Op commando van Uitgeverij de Jong