Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Essentie

Om me heen zie ik veel bezorgde mensen. De radeloosheid is soms zelfs van hun gezicht af te lezen. Uit angst alles te verliezen en niet meer rond te kunnen komen, haalt men de vreemdste capriolen uit en vult men het ene gat met het andere.

Bevestiging

Er wordt bezuinigd op voeding, uitgaan en leven met kostenbeperking als enige motivatie. Stop daarmee! Het drijft je verder weg van de kern. Angst is een slechte raadgever. Het zorgt ervoor dat ik andere dingen doe dan die ik eigenlijk zou wíllen doen als er geen enkel obstakel zou zijn. De enige manier om angst te verdrijven is moed tonen. Moed verzamel ik door vertrouwen te hebben. Aan verkeerde beslissingen ligt dus vaak gebrek aan vertrouwen ten grondslag. Niet allerlei praktische redenen als ‘de maatschappij’, ‘de werkdruk’ of ‘het geldgebrek.’ Allemaal lulkoek en smoesjes om niet binnen in jezelf te hoeven kijken. De menselijke geest is slim en zoekt naar bevestiging voor waar het diep van binnen zelf in gelooft.

In essentie

Alles wat ik nodig heb en wat mij gelukkig maakt, heb ik in essentie altijd bij me. Mijn creativiteit, vertrouwen, liefde, hoop, geloof, de onvoorwaardelijke liefde van mijn kinderen, humor, de zielsverwantschap met mijn hartsvriendin, het warme nestje waarin ik geboren mocht worden, grenzeloze dromen, eigenwijsheid, wilskracht, ervaring, intuïtie, gevoel en talenten. De rest is omgeving. Buitenkant. Dat is om te beginnen al nooit van mij geweest en daarom onmogelijk te verliezen.

Werkelijkheid creëren

Dat wat mij werkelijk toebehoort, zal er altijd zijn. Misschien niet altijd even zichtbaar en misschien vergeet ik soms zelfs dat ik het heb, maar het is er als ik het nodig heb. In enig welke herkenbare vorm dan ook. Dat is wat telt. Dat is wat mij in staat stelt een andere werkelijkheid te creëren. Daar zit de pure winst!