Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

Heftig

‘Alles komt in drieën’ zei mijn oma altijd. Daar glimlachte ze mysterieus en wijs bij. In mijn geval waren het veelvouden van drie. Als er dan wat moet gebeuren doe dan ook maar alles tegelijk. Bring it on, dat onvermijdelijke. Dat is heftig, maar meestal korter van duur. Je kunt het maar gehad hebben, die stormen. Jurkje afkloppen, kroontje recht zetten, lipjes getuit, borstjes vooruit en dóór! Wijzer, dat dan weer wel.

Aquarius tijdperk

Het zijn behoorlijk heftige tijden hoor ik veel om me heen. Heel veel mensen ervaren dit zo. Er is overal wel wat aan de hand. Of het aan de wereld ligt, mijn leeftijd, de mensen in mijn omgeving, de tijden, het Aquarius tijdperk, de kosmos of de lucht. Het zal een combinatie van dat alles zijn. Soms moet ik me erbij neerleggen dat niet voor alles een antwoord of verklaring is. Het is wat het is.

Innerlijke kern

Mijn coach attendeerde mij erop dat ik heftigheid blijkbaar nodig had om werkelijk tot mijn innerlijke kern door te kunnen dringen. Dat ik mijn kern in de loop der jaren bedekt heb met veel schilletjes van ervaringen, overtuigingen, angsten en bescherming. Blijkbaar is dit de manier waarop ik leer. Dat dit zo tot nu toe is geweest wil niet zeggen dat het altijd zo zal moeten blijven. Gelukkig, mijn hart sloeg al een keertje over. Ik heb het wel gehad met die stormen moet ik zeggen. Flow and easy going is waar ik naar verlang.

Geluk

Waarom het zo is dat negatieve ervaringen uiteindelijk de meeste leermomenten opleveren weet ik niet precies. Ik hoop echter dat als ik besluit minder heftigheid nodig te hebben ik nog wel de intensiteit van positieve ervaringen ten volle mag beleven. Want geluk, dat kan niet heftig genoeg zijn!