Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

De Mystificateur

Tinder heb ik (voor de zoveelste keer *eyeroll*) van mijn telefoon gegooid omdat ik me momenteel uitstekend vermaak met de oogst uit vorige swipesessies. Om de één of andere reden heeft helaas geen van mijn potentiële lovers de gelegenheid om nú af te spreken. Net nu ikzelf dringend om aandacht verlegen zit. Ongeduldig en excited open ik opnieuw mijn profiel. Dit keer ben ik duidelijk en expliciet in mijn omschrijving en intentie. ‘Kom maar op heren! Today I’m in for some fun and excitement.’

Sexy krullen

De reacties op mijn nieuwe, stoute profiel zijn overweldigend en geven mijn zelfvertrouwen een enorme boost. Het regent superlikes en onderuitgezakt op de bank geniet ik glimlachend van deze virtuele aandacht. Lustig en enthousiast swipe ik erop los en al snel heb ik een leuke chat met iemand die er op zijn foto’s héél aantrekkelijk uitziet. ‘Ik ben kapper en run meerdere salons in de regio’ antwoord hij op mijn niet zo fantasierijke ‘Wat-doe-je-voor-werk?’ Heel graag wil hij mijn lange, sluike haar in sexy krullen werken en me allerhande kinky kapsels aanmeten, die mij, volgens hem, uitstekend zullen staan. Even twijfel ik of hij misschien gay is. ‘Een plus één is immers twee’ in mijn bevooroordeelde hoofd.

Ondeugend

‘Zakelijk heb ik goed geboerd’, vertelt De Mystificateur. ‘Nu geniet ik van mijn financiële vrijheid en wil ik graag een vrouw om voor te zorgen en om mijn weelde mee te delen.’ Samen genieten van zijn huis in het zonnige Spanje klinkt verleidelijk en in gedachten lig ik met een Skinny Bitch in de ene hand en een goed boek in de andere, te dobberen op een luchtbed in de infinity pool. Hij is onderhoudend in zijn conversatie en maakt al snel duidelijk dat hij openstaat voor avontuur. Ik voel me uiterst ondeugend en promiscue en heb zin in een flirt. ‘Fuck it, Tinderbell, draai er niet omheen’ spreek ik mezelf aanmoedigend toe. Ik wil gewoon weten hoe het is, zo’n ordinaire, lust bevredigende, no-strings-attatched seksdate.

Stoutmoediger

Over en weer worden de berichten stouter en overmoediger. In een opwelling geef ik De Mystificateur mijn telefoonnummer en onmiddellijk begint hij te bellen en appen. Ik categoriseer het onder enthousiasme, voel me gewild en maak me klaar om hem te gaan ontmoeten. Onder mijn little-black-dress pronken sexy naadkousen aan mijn lange benen terwijl een kittig hakje het geheel afmaakt. Tevreden knipoog ik naar mezelf in de spiegel, spuit een wolkje parfum in mijn hals en zwier mijn zwartlederen, crocoprint tasje over mijn schouder.

Afspraak

We gaan een drankje nemen, kennis maken en als de befaamde, felbegeerde ‘klik’ er is gaan we gewoon heerlijk met elkaar vrijen. Dat is de afspraak. Dat is het plan. Bloednerveus ben ik, zoiets heb ik nog nooit gedaan. ‘Waarom doe ik dit?’ vraag ik mezelf vertwijfeld af. ‘Nemen mijn hormonen een loopje met me?’ Tegelijkertijd vind ik het reuze spannend, ontzettend opwindend en oer-oerstom van mezelf. Ik ga, ik laat het los.

Rillingen over mijn rug

Omdat ik iets te vroeg op de afgesproken plaats bij het hotel ben wacht ik met knikkende knieën in de auto op zijn komst. Niet veel later stopt een auto naast me en als ik nieuwsgierig over mijn schouder naar rechts kijk schrik ik me te pletter. ‘Dat kan hem niet zijn! Roep ik hardop en verbijsterd tegen mezelf. In niets lijkt hij op zijn foto’s. Dit is een totaal ander persoon en ik ben compleet overdonderd. Wat ik precies voel weet ik niet, mijn gedachten schieten alle kanten op. Met een ferme ruk opent hij mijn bijrijdersportier en hij gaat breed naast me zitten in de auto. Terwijl hij zijn hand op mijn knie legt word ik misselijk van de geur van rottend vlees uit zijn mond met daarin overwegend zwarte dingen die iets van tanden weg hebben. Ik walg, wil gillen, sta aan de grond genageld en doe niets. Op zijn hoofd staat links en rechts wat rossig haar. ‘Wat ben je mooi’ begint hij me direct te complimenteren. ‘Je ziet er prachtig uit en ik heb heel veel zin in je.’ Ja, dat snap ik, grote, enge, lelijke Shrek die je bent! Zijn stem raspt, als nagels over een krijtbord en de rillingen lopen over mijn rug.

Overvallen

Meteen maak ik hem duidelijk dat ik onder geen enkel beding met hem het bed zal delen. ‘Ga weg’ sommeer ik hem. Hij is werkelijk afstotelijk en ik wil zo snel mogelijk plankgas geven richting huis. Wat me bezielt weet ik niet maar als hij me smeekt een drankje te doen om bij te komen van de schrik en zijn excuses te maken stem ik verbouwereerd toe. ‘What the fuck Tinderbell! ‘Is dit medelijden? Een gebrek aan reactievermogen? Heb ik niet door dat ik op gruwelijke wijze bedonderd ben en dat ik in clichévleierij ben getrapt? Ik voel me overvallen.

Boos

Hij verontschuldigt zich voor de manier waarop hij mij gelokt heeft en ik ben alleen maar beduusd. Het lijkt of ik niet in mijn eigen lijf zit. Zijn walgelijke mondodeur is misselijkmakend en haalt me terug naar aarde en dit moment. Terwijl ik poog te vertrekken doet hij een halfslachtige poging me te zoenen en zijn hand grijpt naar mijn billen. Ontzettend boos maak ik me vrij uit zijn greep en geef hem een harde klap in zijn lelijke tronie. Ik word hier verdomme gewoon aangerand!

Spijt

Ik heb spijt als haren op mijn hoofd van mijn onbezonnen actie en vind mezelf gevaarlijk naïef. Met bevende benen druk ik het gaspedaal ver onderin en scheur ik weg van die engerd. Hardop vloekend in mezelf veeg ik een traan uit mijn ogen. ‘Dat dit bestaat? En dat ik erin ben getuind?’ Ik kan er niet over uit, voel me smerig en bezoedeld.

Aangifte

De Mustificateur heeft zijn online profiel op de datingapp meteen verwijderd dus ik kan geen melding maken van uiterst onbehoorlijk gedrag. Over of ik hem aan zal geven bij de politie twijfel ik omdat ik feitelijk niets van hem weet. Daarbij schaam ik me werkelijk dood en voel ik me de domste trut op de planeet. Voor dit onverantwoordelijke, impulsieve gedrag kan ik mezelf wel voor mijn hoofd slaan. ‘Denk niet aan wat er allemaal had kunnen gebeuren’ spreek ik mezelf vermanend toe als ik langzaam bij zinnen kom. Dit was ronduit een gevaarlijke, doodenge situatie en ik ben blij dat ik er nog enigszins zonder kleerscheuren vanaf ben gekomen.

Kwetsbaar

Spontaan, nieuwsgierig, empathisch en impulsief zijn heeft zeker voordelen. Maar wat ben ik kwetsbaar bij mensen met verkeerde bedoelingen. Met een ervaring rijker en een illusie armer wis ik alles uit mijn telefoon. Tegen beter weten in hoop ik dat dit avontuur net zo makkelijk uit mijn geheugen zal verdwijnen.