Creativity is seeing what everyone else has seen,
and thinking what no one else has thought.

Albert Einstein

De kracht van Henneke Bastiaansen

Inspirerende, krachtige, bescheiden, onopvallende of juist in het oog springende dames uit het Brabantse Land aan het woord. Met een bijzonder, uitzonderlijk, mooi, goed, sterk, ontroerend en/ of grappig verhaal. Ze raakt je met haar verve, bevlogenheid, toewijding en elan om wat voor reden dan ook.

Naam: Henneke Bastiaansen
Geboren: 31 januari 1966 te Weesp
Woont in: Bavel
Werkt bij: Bastiaansen Modestad

Bijzonder gezin

Henneke komt uit een samengesteld gezin met in totaal vijf kinderen. Haar moeder kreeg uit haar eerste huwelijk drie kinderen. Haar echtgenoot kwam helaas vroeg te overlijden. Zes jaar later trouwde ze opnieuw. Uit dit huwelijk zijn Henneke en haar zus geboren. Het was altijd één gezin. Haar vader was een vader voor alle kinderen, runde een zeilmakerij en was een echte ondernemer. Henneke’s moeder ondersteunde in alle activiteiten en was zijn rechterhand. ‘Ze werkte vanuit huis vol mee in de zaak en kon op die manier ook thuis zijn voor ons. Dat was erg fijn.’

Solide basis

‘Zelf heb ik een gezin met vier kinderen. Een dochter en drie zoons. Mijn gezin is het allerbelangrijkste, onze grootste levensvreugde. Vanuit die solide basis kan ik ambitieus zijn. Ik besteed er veel aandacht aan. Inmiddels zijn ze allemaal zelfstandig en wonen ze in Amsterdam.
We zien en spreken elkaar heel vaak, dat vind ik heel fijn. Ook al kunnen we onderling echt vlammen, ik ben blij dat we alles tegen elkaar kunnen zeggen. Dat komt denk ik omdat we samen heel veel meegemaakt en doorstaan hebben. Iedereen heeft zijn persoonlijke portie heftige struggles gekend en uiteindelijk heeft ons dat dus veel gebracht. We zijn heel hecht en hebben het beste met elkaar voor.’

‘We sparren veel met elkaar, praten over toekomstdromen, die van hun en die van ons. Onze kinderen ontwikkelen zich als lieve, betrokken mensen. Hun kijk op dingen is verfrissend.’

Vlammende discussies

‘Geert is een energiek persoon en heeft het hart op de tong. Hij kan soms scherp zijn, maar heeft nooit een oordeel. Als je hem kent weet je dat hij het beste met je voor heeft. In zijn ogen is ieder mens goed. Er kunnen echter situaties zijn waardoor je elkaar even niet kunt vinden. Geert en ik vullen elkaar op verschillende vlakken goed aan en dat maakt ons denk ik een goed team.’

‘We discussiëren ook best veel maar altijd met open vizier! Over hoe dingen aan te pakken bijvoorbeeld. Geert heeft veel lef. Ik heb gezien dat alles zomaar weg kan zijn. Je moet met je voetjes op de grond blijven staan. Gas geven en remmen. We zijn elkaars maatjes en happy samen. Ik dacht altijd, als de kinderen het huis uit zijn wat dan? Bang voor het lege nest syndroom. Nu weet ik. Het is heerlijk als ze komen maar ook fijn als ze weer naar huis zijn.’

Samen doen

‘Het is niet slechts één persoon die mij inspireert. Veel mensen om me heen bewonder ik. Om wie en hoe ze zijn. Hun persoonlijke inborst en de talenten die ze uitdragen. De vriendin die zichzelf kan wegcijferen is net zo mooi als de vriendin die precies zegt waar het op staat. Kracht is voor mij het zien van de mensen om me heen. Iedereen heeft een eigen talent en expertise. Die kunde benutten en ontwikkelen dat is wat ik graag doe. Je moet niet alles zelf willen weten. Maak gebruik van iedereen om je heen. Zo gaan we ook in ons werk met elkaar om. Ik zie alles als een grote schakelketting. Iedereen is belangrijk. We hebben een mooie club om ons heen die op verschillende vlakken ergens goed in zijn.’

Reizen

‘Reizen is een passie. Voor ons werk reizen we de hele wereld over. Kopenhagen, Dubai, Florence, Parijs, China, Stockholm, samen met collega’s hebben we al veel mooie steden en landen mogen zien. Toen de kinderen op een leeftijd waren waarop ze het konden waarderen hebben we samen vijf bijzondere reizen gemaakt. Elk jaar proberen we een mooie reis te maken. Reizen maakt wijzer. Het in aanraking komen met andere culturen en levenswijzen is geest verrijkend.’

Genieten

‘Ik geniet van elk moment in mijn leven. Ondanks dat ik soms word opgeslokt door de waan van de dag. Ik heb oprechte belangstelling voor familie en vrienden die als familie voelen en iedereen die me dierbaar is. Ik maak bewust tijd voor hen. Dat is zo kostbaar. Je weet niet hoeveel tijd je gegeven is.’

 

 

Op commando voor Uitgeverij de Jong